VERHALEN EN FOTO'S

Gezocht foto's en verhalen

Wij zijn op zoek naar foto's van schepen die voorzien zijn van een beta marine motor, als u er ook nog een leuk verhaal bij hebt dan zou dat erg fijn zijn, gaarne ook het type motor en de draaiurenstand vermelden.
U kunt dit via onderstaand mailadres verzenden:

Betamarine@hetnet.nl

ombouw van volvo naar beta marine van Jeroen Leentvaar

Type schip: Classis Segugio 8½ Gewicht: 3200 kilo Oude motor: Volvo Penta MD 7a met saildrive 110 S Nieuwe motor Beta Marine 16 pk aansluiten op een bestaande Volvo Penta Saildrive Voordeel het gewicht en hij is kleiner. Ombouw gedaan in 5 uur tijd (met de oude motor naar de kraan gevaren en 5 uur later terug gevaren met de nieuwe motor) Alles was keurig netjes verzorgt en met een zeer goede beschrijving van de ombouw van de saildrive. De ombouw had plaats kunnen vinden in 4 uur tijd als er een lijstje bij zat met materialen die je zelf moet verzorgen. b.v. de verzonken inbus boutjes om de trillingsdempers vast te zetten, Olie en koelvloeistof. En misschien een lijstje met aandachtpunten zoals slangdiameters en of speciale gereedschappen. om de ombouw nog eenvoudiger te maken. (kan eigenlijk haast niet)

P1010221 P1010217 P1010215

TOP

Inbouw van de Beta Marine Z482 Diesel

in juni 2009 van Wouter van der Zwaan inbouw van de nieuwe Beta Marine 14HP (Z482) De inbouw vond plaats in juni 2009. Mijn zeilboot SARI is een Balboa 27 van het bouwjaar 1979 en is van Amerikaans makelij. De oude motor was een 1 cilinder Petter 6HP en heeft sinds 1979 als een naaimachientje zijn werk goed gedaan. Echter voor op de Noordzee vond ik hem te licht. De Petter was goed onderhouden en daardoor in goede conditie. Ik heb het snel verkocht.
Graag refereer ik ook naar mijn website over de zeilboot. http://sari.zeilt.nl

webPICT0014a Het uittakelen van de oude motor
beta_marine webPICT0028 webPICT0015

TOP

Belterwiede sloep

Belterwiedesloep 650
Deze polyester sloep is leverbaar met een 16 pk 2 cilinder Beta Marine of beta 20 20 pk 3 cilinder Beta Marine.

TOP

De Saudade is aan de grote oversteek naar Europa begonnen

Jan en Yolanda Palmboom hebben in de zomer van 2008 een voormalige Admiral Cup winnaar, de Saudade, gekocht.
Nu is dat nog niet zo bijzonder, alleen lag de Saudade in San Diego, de thuishaven van de vorige eigenaar.
Jan en Yolanda hebben de Saudade daar gevonden na een zoektocht in de USA naar een voor hun ideale en ook nog betaalbare boot. Het moest een boot zijn met een aluminium romp, net als hun vorige schip, de Staron (39 ft, in 1968 gebouwd door Huisman), welke ze in de winter van 2007 hebben verkocht.
Jan (geboren 4 september 1954 in Deventer, interesses: boten, wedstrijdzeilen, techniek) en Yolanda (geboren 17 juni 1958 in Bennebroek, interesses: lezen, theater, muziek, dieren, cultuur, poëzie) hebben allebei voorlopig hun werkzame leven vaarwel gezegd om de Saudade over te kunnen varen richting Nederland.
Een reis waar ze een jaar voor uit hebben getrokken, lees meer op hun sire... http://www.desaudade.nl/

TOP

Hallberg Rassy Zoutelief HR29 met Beta25 motor

Hierbij een paar foto's van mijn HR 29 met een Beta 25pk ingebouwd door Prins Motoren BV. Ik ben zeer tevreden met de nieuwe motor.

Beta25 Beta Marine 25 pk ingebouwd

TOP

Westerly Centaur "Kwatrijn"

Na de verkoop van hun stoere stalen GABBER kunnen Jimmy en Tineke Lengkeek niet bootloos blijven. Ze kopen een 28 jaar oude Westerly Centaur. De romp van dit schip is in prima staat, maar de oude Volvo Penta MD 7A, deel ektrische installatie en de verdere technische uitrusting van het schip zijn aan vervanging toe.

Voor de nieuwe motor wordt een Beta Marine Beta 20 gekozen. Met ondiep carter en TMC40 keerkoppeling past de nieuwe motor probleemloos op de plaats van de oude. Ondanks het aanzienlijk lichtere gewicht levert de nieuwe motor ruim 80% meer vermogen en heeft met drie cilinders een aanzienlijk rustiger loop.

De oude Volvo Penta MD 7A, gedemonteerd en de kajuit ingeschoven.

Vaarwel ouwe jongen! Bedankt voor je trouwe dienst!

Beta 20 Aflevering van de BD722.

Beta 20 De heer van Kuijkhoven geeft uitleg en inbouwinstructies.

Beta 20 De nieuwe motor ingebouwd.

TOP

De Kuijkhoven 760 vlet

De Scheepswerf Kuijkhoven heeft deze vlet met een lengte van 7,6 meter gebouwd en heeft deze tevens in beheer. Deze boot is uitgerust met een Beta28 28 pk Beta Marine motor

te koop de foto's zijn genomen vlak voor de Waag in de stad Haarlem

te koop

TOP

Fam. van Druten, Sigma 33 "Reed van Batavia"

De familie van Druten heeft hun 13pk Volvo MD7a dieselmotor vervangen voor een 20 pk Beta 20,

Onze Sigma 33 was zoals zo vele zeilschepen uit de 70-er jaren uitgerust met een 189 kg zware 2 cilinder 13 pk Volvo MD7a dieselmotor. Opzichzelf prima motoren maar de tand des tijds begon aardig vat op `m te krijgen. Ten gevolge van het directe-koel-systeem moesten de koelruimtes en -kanalen regelmatig schoon gemaakt worden en het bekende roken en roeten van deze motoren liet op onze mooie romp rond de uitlaat zijn zwarte sporen na.

Na lang zoeken en overwegen hebben we er voor gekozen om via Scheepswerf van Kuijkhoven een Beta-Marine BD722 te bestellen. De Kubotamotoren worden wereldwijd in allerlei industriële werktuigen toegepast en dat sprak ons erg aan.

Na een vlotte levering hebben we de slechts 100 kg wegende motor eenvoudig in onze Sigma 33 ingebouwd. Meteen bij de proefvaart waren we onder de indruk van de enorme kracht en soepelheid van de motor. Maar bovenal waren we aangenaam verrast door de rustige loop en de geringe geluidsproductie. Van het zware oude rokende stampertje naar een geruisloos schoon naaimachientje.

De Beta Marine is voor ons een uitstekende en economische keuze geweest waar we heel veel plezier aan hebben beleefd.

TOP

Henk de Velde

Henk de Velde vaart met zijn nieuwe trimaran voorzien van de beta 28,

Henk neemt risico's maar niet met zijn motor!
http://www.henkdevelde.com/

TOP

Aquatella sloep

Sinds 2006 bouwen wij ook sloepen. De Aquatella sloep wordt compleet standaard uitgerust, is luxe afgetimmerd en vaarklaar.

Door zijn doorvaarthoogte van 85 cm is het een bootje die op plekken kan komen waar andere boten moeilijk kunnen komen.

Aquatel Yachtservice Makkum De boot wordt op bestelling gemaakt waardoor persoonlijke wensen makkelijk kunnen worden uitgevoerd.

We hebben dan ook een uitgebreide lijst met opties die extra kunnen worden toegevoegd. Voor meer informatie kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met Aquatel Yachtservice. www.aquatelyachtservice.nl/

TOP
schoener

Tweemaster

Tweemaster uitgerust met een beta 28

TOP

Valk vlet

P. Valk Jachtbouw Franeker monteerd standaard in de 10mtr vletten al jaren de Beta Marine beta 60, 62pk met 5 cilinders
www.valkvlet.nl

TOP

Volker Decksalon

Volker 35 Decksalon, kotter, motor 2005, Romp staal, opbouw massieve mahonie, lange kiel, stabiel, snel, zeewaardig, grote kuip, veel ruimte Werf Mulder te Voorschoten (NL)Motor: Motor Beta43 43pk van 2005 120 draaiuren.

TOP

One Off 39

One Off 39 Bouwjaar 1993 Lengte: 11,8 m. Breedte: 3,7 m. Diepgang: 2,1 m. Motor: Beta Marine (Kubota) + V-drive(Hurth) beta 50 50 pk (diesel) Rompmateriaal: Staal Bouwer: Kroes Leeuwarden

TOP