P1000208 P1000209 P1000765 jquery lightbox videosby VisualLightBox.com v5.9
 
Waterland600

henk en jeroen prinsen

1
Wij hadden een waterland600 met een benzine motor, regelmatig ging er iets fout, motor sloeg af of de startmotor funcioneerde niet naar behoeven. Het was een Ford Watermota, deze hebben we iets later omgewisseld voor een BETA MARINE diesel motor 16 PK. Aangezien de dealer voor deze motoren vlak bij ons huis zijn werf had zijn we daar eens gaan informeren naar prijs en service.

2
We hebben een tijdje zitten praten over het hoe en wat en hebben toen de beslissing genomen om de oude motor te verwijderen en een nieuwe Beta Marine te kopen en in te laten bouwen door de firma Kuijkhoven in Haarlem (Importeur en dealer voor Nederland). Na een paar weken kregen we een belletje dat de boot weer het water ingegaan was en wij konden dus aan de proefvaart beginnen, het was een hele verbetering , motor liep heel rustig zonder veel geluid en was vooral erg zuinig.

3
Na een paar weken hebben we de eerste wat langere tocht gemaakt naar Medemblik, dit was ook een openbaring. Afgelopen zomer hebben we 8 dagen gevaren vanuit Haarlem naar Muiden, Utrecht, Gorkem, Willemstad, Rotterdam, Leiden en weer terug naar Haarlem. Het dieseltje heeft zijn best gedaan en geen centje pijn. We zijn dus dik tevreden met deze aankoop. Ook de service is goed, wij hadden een klein probleempje in de buurt van Haarlem, we hebben Kuijkhoven gebeld en die kwam ons ophalen en heeft ons naar de werf gesleept.

H. Prinsen